خردمندان

لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِّأُولِی الْأَلْبَابِ

خردمندان

لَقَدْ کَانَ فِی قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِّأُولِی الْأَلْبَابِ

خردمندان

با افزایش کاربران شبکه های اجتماعی و کم توحهی به وبلاگ ها بنده نیز در شبکه اجتماعی instagram با یوزر"aliasgharrezae" فعالیت دارم و کمتر در وبلاگ شخصی مطلبی نشر خواهم داد
یا علی

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

قطاری که به بهشت می‌رود

سه شنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۸۹، ۱۱:۱۲ ب.ظ

جا نمانید! قطاری که به بهشت می‌رود

اسباب ورود به بهشت از نگاه قرآن

واگن اول: ایمان و کار نیک

چطور با قطار سفر کنیم؟

به ایستگاه قطار بهشت خوش آمده‌اید!

این قطار 13 واگنی شما را و هر که بیاید را به بهشت می‌برد. معطل نکنید در بهشت همه چیز هست، هیچ نیاز به پول و چک پول و کارت عابر بانک و اینها نیست. فقط کافیست بلیط تهیه کنید.

در این مجموعه بلیط هر یک از واگنهای را برای شما بیان خواهیم کرد.

جا نمانید! به همه خبر دهید.

 

اشاره:

تمام بحثهاى معاد سر انجام به یکى از دو نقطه ختم مى شود: بهشت و دوزخ. بهشت یعنى کانون انواع مواهب و نعمتهاى الهى، اعم از معنوى و مادى؛ و دوزخ کانون انواع رنجها و شکنجه ها و حرمانها از هر قبیل.

در اینکه حقیقت بهشت چیست؟ و چگونه است؟ و در کجاست و هم اکنون وجود دارد یا بعداً آفریده مى شود؟ سخن بسیار است، و مى توان براى یافتن پاسخ این سؤالات از تصریحات یا اشاراتى که در آیات قرآن آمده است کمک گرفت.

ولى بحث فعلى ما در این است که اسباب ورود به بهشت در چیست؟ و چه وسایلى انسان را در راه رسیدن به این کانون موهبت الهى کمک مى کنند.

 

1- ایمان و عمل صالح

نخستین چیزى که سرمایه‌ی اصلى نجات و خمیرمایه سعادت و کلید درهاى بهشت شمرده شده ایمان و عمل صالح است، قرآن مى‌گوید: «وَ الذینَ آمَنو و عَمِلوا الصالحات اولئکَ اَصحابُ الجنةِ هُم فیها خالدون (بقره 82) کسانى که ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند یاران بهشتند، و جاودانه در آن خواهند ماند.»

این تعبیر یا شبیه آن در آیات بسیارى وارد شده است که تکرار آن بیانگر اهمیت موضوع و توجه خاص قرآن نسبت به آن مى‌باشد. به این ترتیب قرآن پرده‌هاى اوهام گروهى از اهل کتاب و مقلدان آنها را در میان اقوام و ملل دیگر، که تصور مى‌کردند مسأله نجات و ورود در بهشت بر اساس یک سلسله روابط، یا ضوابطى غیر از ایمان و عمل صالح است، پاره مى‌کند، و انسانها را براى ساختن خویش در دو بعد عقیده و عمل بسیج مى نماید، و اتفاقاً آیه‌ی مورد بحث به دنبال آیاتى درباره قوم یهود است که خود را قوم برگزیده خداوند مى‌دانستند، و گاهى فرزندان خدا خطاب مى‌کردند و مى‌گفتند: «اگر هم گناه کرده باشیم جز چند روزى آتش دوزخ به ما نخواهد رسید» گویى عهد و پیمانى با خدا بسته بودند.

چه خوب گفت آن بزرگمرد که بهشت را به بهانه نمی‌دهند. باید دست به کار شد و برای رسیدن به آن تلاش نمود.

اگر ما کمتر از نیمی از آنچه برای دنیا و خواسته‌های دنیایی مان تلاش می‌کنیم، برای آخرتمان بکوشیم از فلک افزونتر خواهیم شد.

اگر آخرِ شب، آن وقت که سر به زمین می‌نهیم، در میان هزاران فکری که برای فردا روز بر ما هجوم می‌آورد آخرین فکر و همّ و تصمیمان این باشد که هرچه کردیم خیر باشد و نیک، از ملک افزونتر خواهیم شد.1

ایمان و معنویت

ما به فلک بوده‌ایم، یـار ملک بـوده‌ایم

 

باز همان جا رویم جمله که آن شهر ماست

 

خود ز فلک برتریم، وز ملک افزونتریم

 

زیــن دو چـرا نـگـذریـم، مـنزل ما کبریاست

 

گـوهر پـاک از کـجا، عـالم خاک از کجا

 

بر چه فرود آمدیت، بار کنید این چه جاست

 

بـخت جـوان یـار مـا، دادن جـان کار ما

 

قـافلـه سالار مـا، فخر جهان مصطفاست2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بیا همراه من شو، یک امشب را فقط در آن دم دمای خواب که داری مست به خواب می‌شوی بگو: خدایا کمکم کن تا فردا خوب بیندیشم و خوبتر عمل کنم!

 

خوابهایت همه به رنگ بهشت

 


1- حضرت آیت الله مکارم شیرازی

2- مولوی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۹/۰۲/۰۷
دیگه مهم نیس

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">